Terugblik 2023

Consolideren in een turbulente wereld. In 2023 bestond De Vlijt 5 jaar. Met 1,1 miljoen verwerkte uren schreven we een nieuw record. Ons bedrijf staat als een huis!

Een directielid van de Koninklijke De Vries scheepsbouw omschreef treffend: Het eerste en tweede jaar vindt iedereen het nieuwe initiatief ‘De Vlijt’ leuk. Het derde en vierde jaar word je ter discussie gesteld. Het vijfde jaar moet het staan. 2023 was het vijfde jaar.

En dat terwijl de wereld – dichtbij en verder weg – vol conflicten en onrust is. Zo heeft de verkiezingsuitslag ongetwijfeld gevolgen voor Nederland en de economie, vragen veranderde en aangescherpte wet- en regelgeving aandacht, en is huisvesting een van de grote vraagstukken bij de inzet van flexwerkers.

Deze factoren beïnvloeden op 1001 manieren onze opdracht: zorgen dat binnen onze bedrijven de juiste mensen op de juiste plek komen, tegen het juiste tarief. Ons motto is daarbij leidend: people, passion, perfection.

Internationale arbeidsmarkt

In 2023 zagen we een verdere, wereldwijde internationalisering van de arbeidsmarkt. De Vlijt beweegt mee in deze ontwikkeling. Mede door de krappe arbeidsmarkt in Nederland, zoeken we noodzakelijkerwijs ook naar vakkrachten in het buitenland. De Vlijt werkt samen met betrouwbare partners, zij verzorgen expliciet de huisvesting van onze flexibele schil.

Ontwikkeling ZZP Beleid

Nederland telt ongeveer 1,2 miljoen geregistreerde zelfstandigen zonder personeel (ZZP’ers). De Vlijt werkt graag met hen. Hun expertise kunnen we goed gebruiken en de mens achter de expertise is meer dan welkom. In 2023 ontwikkelden we nieuw beleid, gericht op een juiste inzet van ZZP’ers. Daarmee sluiten we aan bij het overheidsbeleid.

We kijken positief kritisch naar de inzet van ZZP’ers binnen onze bedrijven. We gaan in gesprek over de vorm waarin we samenwerken. Is deze duurzaam voor de toekomst? Met de nieuwe raamovereenkomst is onze overeenkomst duurzaam en geborgd qua juridische voorwaarden.

Onze resultaten

Van januari tot en met december bleef het aantal verwerkte inleenuren groeien. Ook werd de scope van De Vlijt verder uitgebouwd binnen alle tien Feadship locaties. Zo kunnen we nóg meer voor de locaties betekenen. We zijn trots op onze 1,1 miljoen verwerkte uren in 2023; een nieuw record.

Passion

De Vlijt werkt hard aan haar propositie, zowel binnen als buiten Feadship. Dat doen we door een stevige grip op compliance en kosten. En het optimaal ontzorgen van de locaties.

Perfection

Hier kijken we alvast naar 2024. We ervaren: ‘alleen ga je sneller, samen kom je verder’. De Vlijt versterkt de samenwerking met inkoop en HR. Samen stellen we de mens centraal: dat geldt niet alleen voor vast personeel maar voor eenieder die bij Feadship werkt. Met al hun kennis en ervaring vormen ze het ‘menselijk kapitaal’ van onze werven en kantoren. We gunnen iedereen een fijne werkplek, zowel onze vaste medewerkers, als onze zeer gewaardeerde tijdelijke vakkrachten.