Werktuigbouw

Jouw vakmanschap is welkom

Werktuigbouw (WTB) en jachtbouw horen bij elkaar. Bij de diverse Feadship-bedrijven krijgt WTB een eigen invulling. Dat hangt samen met de rol van het bedrijf en de bouwfase van het superjacht. Globaal onderscheiden we engineering, yacht equipment / montage en leidingwerk. Jouw vakmanschap is welkom.

WTB en equipment

Werktuigbouw bij Akerboom Yacht Equipment (Leiden) betreft bijvoorbeeld de pneumatisch of hydraulisch aangedreven luiken en deuren in de romp. Of een helikopterdek dat in de voorsteven kan verzinken. Technische hoogstandjes, die gaaf zijn om te maken. De voorbereiding en constructie gebeuren in de werkplaatsen in Leiden. De montage in het casco of op één van de afbouwwerven.

WTB en leidingwerk

Als WTB-er op een afbouwwerf, ben je loodgieter, pijpfitter of monteur. Jouw werk gaat veelal over leidingen. Denk aan een installatie voor het gebruik van restwarmte, bijvoorbeeld voor het zwembad en de badkamer. Maar ook voor het drinkwater, de brandstof- en olietoevoer en sanitaire voorzieningen is perfect leidingwerk nodig. Terwijl je meewerkt aan sterke staaltjes vakmanschap, maak je mee hoe het jacht steeds completer wordt – tot het moment van de tewaterlating.

Metaalbewerking

Waar werktuigbouw uiteindelijk ‘onzichtbaar’ is, springt metaalbewerking juist overal op het schip in het oog. Vaak in teamverband werk je aan het exterieur: wanden, dekken en verschansingen. De RVS-relingen maak je met technieken als verspanen, buigen en polijsten op maat; vakwerk, om door een ringetje te halen. Ook bouw je trappen of een jacuzzi op, en monteer je bijvoorbeeld luiken, deuren en bootstoelen af.

(Bijna) alles kan

Bij welk Feadship-bedrijf je ook werkt: altijd heb je een aandeel in innovatie en vakmanschap. Wat de klant ook wenst, bij Feadship zeggen we namelijk niet gauw ‘nee’. We gaan de uitdaging aan, en maken het. Daarbij werken engineers en WTB-ers nauw samen.

Vragen?

Inleencoördinator André van Scheepswerf Slob staat je te woord