Engineering

Rekenen, passen en meten

Elk Feadship-ontwerp is uniek. Het belichaamt de droom van de klant. Als Engineers maken we het realiseerbaar! Dat begint bij De Voogt Naval Architects en gaat verder in de werkplaatsen en op de werven. We rekenen, passen en meten. Tot alles klopt.

Hersenkrakers

Een ontwerp technisch mogelijk maken: dát is het werk van Engineering. Juist omdat geen Feadship hetzelfde is, zijn er altijd nieuwe vraagstukken en nieuwe uitdagingen. Veiligheid op zee – onder allerlei omstandigheden – is een voorwaarde. Het werk van jou, als engineer, is daarbij van essentieel belang.

Je maakt deel uit van een team waarin verschillende disciplines – constructie/ theoretische scheepsbouw, WTB, elektra, interieur, exterieur- nauw samenwerken. Het team past en meet, en laat de hersens kraken. Tot steeds de beste oplossing is gevonden, natuurlijk met alle respect voor het design. Ook houd je als engineer rekening met budget en de hoge Feadship-standaard.

Geavanceerd gereedschap

Het engineeringsproces splitsen we bij Feadship op in verschillende fases. De eerste twee zijn Design & Development en Definitief Design. In die fases gebruikt de afdeling Engineering geavanceerd 3D gereedschap. Het team start met het verzamelen van ideeën en schetsen. Vervolgens komen de engineers via meer gedetailleerde 3D modellen, sterkteberekeningen en FEM analyses tot een constructief ontwerp; volledig custom made.

“Bij elk project is steeds ons doel: opleveren van een goed geïntegreerd ontwerp, op tijd, binnen budget, en van hoge kwaliteit.” – Rudie van der Bos, Project Manager Engineering De Vries Makkum

Contact met de werf

In volgende fases wordt het engineeringsproces steeds gedetailleerder. Er is dan veel contact met de afdelingen op de werf; met hun input kun je je werk toetsen en eventueel bijstellen. Uiteindelijk draag je de detailtekeningen over aan de productieafdelingen; niks mooiers dan vakmensen die er goed mee aan de slag kunnen.

Vragen?

Inleencoördinator Tesse van Royal van Lent Shipyard staat je te woord