Jachtschilderen

Teamspirit is belangrijk

Een jacht perfect schilderen, dat kun je niet zomaar. Geduld en concentratie zijn een must. Ook moet je steeds willen leren. Dat maakt elke dag tot een uitdaging. Je staat er nooit alleen voor; de schilders werken samen als team.

Als jachtschilder werk je soms in de werkplaats / spuiterij, soms aan het jacht. In de werkplaats voorzie je interieuronderdelen zoals meubels en deuren van een perfecte laklaag. Precisiewerk! Die laklaag is mooi om te zien en beschermt meteen tegen zout, weer en wind.

Fases

Ook als je aan de romp werkt, is jachtschilderen precisiewerk. Wat je doet, hangt af van de fase van de afbouw. In de eerste fase ben je aan het schuren, schoonmaken en plamuren; steeds een nieuw laagje. Daar kun je zomaar een paar maanden mee bezig zijn. Voor het team verder gaat met de showcoat fase wordt al het werk nog eens gecontroleerd. En na de showcoat fase gebeurt dat nog eens. Want het eindresultaat moet een gladde romp zijn. Tenslotte maakt het team het schilderwerk af met de topcoat.

Team player

Als jachtschilder ben je een team player. Bij een grote spuitsessie van de romp werken spuiters en helpers nauw samen.

Unieke systemen

In dit vak blijf je altijd leren. Je werkt namelijk met verschillende hoogwaardige verftoepassingen en -technieken. En die ontwikkelen steeds door. Ook vormen alle laagjes, de verf en de kleuren die gebruikt worden, samen een uniek verfsysteem. Een volgend jacht? Dan weer een ander verfsysteem.

“Op geen enkel jacht is er een kleur die hergebruikt kan worden. Elke kleur is speciaal” – Bets Rosenboom, kleurenspecialist bij De Klerk Binnenbouw

Vragen?

Inleencoördinator Leonie van De Vlijt Aalsmeer staat je te woord