Constructie

Met je neus op innovatie

Pijpfitter, loodgieter en inbouwmonteur/ constructiewerker: zij aan zij bouw je alle werktuigbouwkundige installaties in een jacht. Feitelijk zit je met je neus op alle innovatie die een Feadship rijk is. Krijgt het jacht een Imax bioscoop? Jouw werk is er onderdeel van.

Perfect leidingwerk

Het werk van de pijpfitter en loodgieter is onzichtbaar, maar superbelangrijk. Als pijpfitter zorg je voor het perfecte leidingwerk voor onder andere de brandstof en olietoevoer en het koelings- en uitlaatsysteem. Als loodgieter werk je aan de watervoorziening en het sanitair.

“We werken met alle voorstelbare technieken en maken een uniek product.” – Kees Leeuw, projectmanager STI Engineering

Constructie

‘Constructie’ omvat veel verschillende werkzaamheden. Zo worden bij Akerboom Yacht Equipment in Leiden luiken, deuren, trappen en kranen geconstrueerd in de werkplaatsen. Hartstikke interessant werk, want Feadship-equipment is geavanceerd en knap gemaakt.

Het vervolg vindt plaats op de cascowerf of afbouwwerf. Als constructiemedewerker plaats je daar bijvoorbeeld pompfundaties, lekbakken, frames voor schakelkasten en bordessen. Ook monteer je pompen, schakelkasten en hydro-units aan boord van het jacht. En leg je scheepsvloeren in de technische ruimtes. Bij het plaatsen en uitlijnen van motoren en assen is jouw assistentie welkom. Terwijl je aan het werk bent, zie je hoe de bouw van het jacht steeds vordert, tot de oplevering.

Vragen?

Inleencoördinator René van Koninklijke De Vries Scheepsbouw staat je te woord