Vakkrachten Team treft elkaar bij cascobouwer

Scheepswerf Slob, Papendrecht

De vakmensen die samen het De Vlijt Vakkrachten Team vormen, komen drie keer per jaar bij elkaar voor een lunchbijeenkomst ‘plus’. Zo ook op donderdag 17 november, bij Scheepswerf Slob. Lassen van het casco van een superjacht? ”Knap staaltje werk!”

De lunchbijeenkomst is telkens in een ander Feadship-bedrijf. Vakkrachten maken op die manier kennis met een werkomgeving waar ze mogelijk een keer gedetacheerd worden. Deze keer was Scheepswerf Slob in Papendrecht gastheer. Carolien van Mens, Operationeel Assistent van het Management Team van Slob, en sinds september 2021 werkzaam als De Vlijt Vakkracht, gaf een presentatie. Die ging over Slob en haar eigen werk bij de cascobouwer.

Spectaculair

“De scheepswerf is in 1947 opgericht,” aldus Carolien. “In 1994 werd voor het eerst een casco gebouwd voor een superjacht. De planning van de verschillende bouwnummers verloopt anno 2022 in nauw overleg met de afbouwwerven. Het is een complexe en mooie uitdaging om ons dagelijks mee bezig te houden.”

“Ik heb ervan genoten dat de vakkrachten-lunch dit keer op de locatie was waar ik werk. Hierdoor kon ik vertellen wat Slob precies doet en kon iedereen de sfeer hier proeven. Wellicht dat ik de collega’s warm gemaakt heb om hun volgende opdracht hier te doen.” – Carolien van Mens, Operationeel Assistent van het Management Team bij Scheepswerf Slob

Sfeer proeven

Helmen op, veiligheidsschoenen aan: tijd om sfeer te proeven op de werkvloer. Na de lunch zagen de collega’s van het Vakkrachten Team met eigen ogen hoe het stalen casco van een superjacht in elkaar werd gelast. “Een knap staaltje werk!,” grapte iemand bewonderend.

Teamgevoel

“De vakkrachtenlunches zijn altijd erg waardevol en gezellig,” vertelt Carolien, die er al een aantal meemaakte. “Of je nou al jaren meedraait of net bij het Vakkrachten Team bent begonnen: het is altijd fijn om kennis en ervaringen te kunnen uitwisselen.”