De Vlijt 5 jaar!

De Vlijt, hét inleenbedrijf van Feadship, bestond op 19 juni 5 jaar. Dat werd gevierd. “We hebben bergen verzet en veel bereikt,” aldus De Vlijt directeur Esther Meulendijk. Zo’n zestig genodigden kwamen naar de werf in Aalsmeer om samen het glas te heffen. Op de volgende vijf jaar!

In 2018 werden de uitzendbureaus ‘officieel’ bijgepraat over De Vlijt in de Hali, het historische gebouwtje op het werfterrein. En ook nu werden hier de gasten ontvangen. Dat wil zeggen: buiten, vanwege het fraaie zomerweer. Elke genodigde had of heeft een bijzondere connectie met De Vlijt. Zoals voormalig werfdirecteur Aalsmeer Dennis van Haasteren, Madelein van Acker, tot 2021 directeur P&O van de De Vries Groep, werfdirecteur Makkum Sijbrand de Vries en kwartiermaker / ad interim directeur De Vlijt Erik Overdick. Alle vier mensen die met hun heldere visie aan de wieg stonden van het inleenbedrijf.

De Vlijt directeur Esther Meulendijk noemde hen en vele anderen in haar speech. “Bedankt,” zei ze, “voor al jullie werk om De Vlijt op te richten en te laten groeien tot wat het nu is.” Later haakte CEO De Vries Groep Henk de Vries, ‘sponsor’ van De Vlijt vanaf het prille begin, daarop in. “Het concept van De Vlijt,” zei hij, “had geen precedent. Samen vinden we uit wat het beste werkt; voor ons hele bedrijf, Feadship en onze partners.”

Aan het eind van haar speech overhandigde Esther aan Henk de Vries het boek ‘5 jaar De Vlijt, van droom naar Feadship inleenbedrijf’. Het boek verhaalt over stappen die werden gezet, tegenslagen, successen en keuzes. “Wat steeds gelijk bleef was onze missie,” zei de De Vlijt directeur. “De juiste mensen, op het juiste moment, voor het juiste tarief.”

Expliciet ging Esthers dank naar haar team inleencoördinatoren en vakkrachten. Samen zijn ze anno 2023 het gezicht van De Vlijt. Mooi wapenfeit: “In 2022 leverden we ruim 900.000 inleenuren, in 2023 halen we de miljoen.” De De Vlijt-directeur concludeerde: “We hebben bergen verzet en veel bereikt.” Proost!