Rob Hol, Vakkracht Interieur

“Ik zet mijn kist neer en ik kan beginnen”

Rob Hol was de derde man die in 2019 bij het Vakkrachten Team in dienst kwam. Hij moet even nadenken over zijn functienaam. “Interieurman,” zegt hij. “Maar ik doe eigenlijk ‘alles’: spuitwerk, inbouwen en meubels maken. Vooral dat laatste is mijn ‘ding’.”

Rob’s eerste klus was bij De Klerk Binnenbouw (DKB) bij de afdeling Karwei. Karwei bouwt meubels in op een jacht. In dit geval op de werf in Aalsmeer. “Daarna werkte ik ook bij Van der Loo, op de werf op Kaag en, extern, bij Van Kralingen. Ik ben er zolang een bedrijf me nodig heeft. Soms drie maanden, soms een jaar.”

“Binnen Feadship weten de bedrijven wat ze aan me hebben. Ik zet mijn kist neer en ik kan beginnen. Je hoeft me niks uit te leggen. Ik weet de weg, snap de machines en ken veel mensen; dat bevalt me.”

Feitelijk werk ik steeds binnen dezelfde cirkel van bedrijven. Op dit moment zit ik weer bij DKB, in een leuke ploeg. Er werken veel jonge mensen, en ik neem een berg ervaring mee. Vaak zie ik in één van de bedrijven een handigheid of een mooie werkwijze. Die neem ik dan mee – in dit geval naar DKB.”

Destijds koos de Rotterdammer voor De Vlijt. “Het past bij mij om bij verschillende bedrijven te werken. Regelmatig is het trouwens DKB en dat is niet ver reizen. Ik heb een vast salaris met alles erop en eraan, of er nou een klus is of niet.” Hij lacht: “Maar werk is er altijd. De andere Vakkrachten zijn feitelijk mijn naaste collega’s. We zien elkaar op de ontmoetingen die De Vlijt organiseert. Dan praten we bij, wisselen ervaringen uit. Dat voelt best goed. Of ik het Vakkrachten Team kan aanbevelen? Ik doe niet anders!”