Leveranciersbijeenkomsten 2023

In november en december 2023 zijn er door De Vlijt drie leveranciersbijeenkomsten georganiseerd. “We wilden onze leveranciers graag weer een keertje in persoon ontmoeten om te horen hoe het met ze gaat,” aldus De Vlijt operationeel manager Isabelle Swinkels. In totaal hebben we zo’n 52 verschillende leveranciers gezien in Moordrecht, Aalsmeer en Makkum.

Leveranciers van De Vlijt die naast uitzendkrachten ook ZZP’ers bemiddelen, werden uitgenodigd om naar De Klerk Binnenbouw in Moordrecht, Koninklijke De Vries Scheepsbouw in Aalsmeer of De Vries Scheepsbouw Makkum te komen. Op drie verschillende momenten werden leveranciers bijgepraat over de actuele ontwikkelingen binnen Feadship en De Vlijt. “We willen jullie bedanken voor de samenwerking van de afgelopen tijd want we hebben het binnen Feadship ontzettend druk gehad met de nieuwbouwprojecten,” zei De Vlijt directeur Esther Meulendijk.

Ook werd er tijdens de bijeenkomsten uitgebreid stilgestaan rondom de inzet van ZZP’ers op de diverse Feadship locaties. Het aantal ZZP’ers is in de afgelopen vijf jaar op alle locaties gestegen. Vakspecialisten ruilden loondienst in voor ondernemerschap om meer vrijheid te krijgen. “De Vlijt heeft daarom in samenwerking met HR een beleidsstuk geschreven om eenduidige richting binnen Feadship te creëren rondom het bewust en compliant inzetten van ZZP’ers” zei Isabelle.

Aanvullend liet Esther weten dat de ontwikkelingen vanuit Den Haag rondom wet- en regelgeving nauwlettend gevolgd worden. Het Kabinet is van plan om de arbeidsmarkt balans te herstellen en regels rondom het werken als zelfstandige en met zelfstandigen toekomstbestendiger te maken. De Vlijt zal namens Feadship zorgen voor de juiste contracten en compliance sets.

De bijeenkomsten werden afgesloten met een inkijkje in de zogenaamde ‘De Vlijt marktmonitor’. Leveranciers kregen een dwarsdoorsnede van inleenvolumes, tarieven, type leveranciers en ontwikkelingen hiervan. Na afloop van de presentaties was er ruimte voor vragen. Na de broodjeslunch was er voor geïnteresseerden ook nog de mogelijkheid om een rondleiding over de werf te krijgen. Isabelle en Esther concludeerden: “Het waren geslaagden bijeenkomsten waar de nodige kennis en ervaring met elkaar werd uitgewisseld.”